Månedens kostholdstips

Månedens kostholdstips

Månedens kostholdstips

Visste du at det anbefales at vi spiser fisk 2-4 ganger i uka? Men en porsjon i uka er mye bedre enn ingen! Fisk inneholder så og si alle næringsstoffene vi trenger, og er spesielt rik på proteiner, omega-3-fettsyrer, selen og vitaminene A, B12 og D. Fisk og sjømat er også en av de få gode kildene til jod i det norske kostholdet.
Næringsstoffene i sjømaten gir oss energi og overskudd i hverdagen, og er med på å holde immunforsvaret vårt på tå hev. Og ikke minst er de gunstige for hjernefunksjon og psykisk helse! De umettede fettsyrene i fisk er gunstige for deg som vil forebygge hjerte- og karsykdom. Fisk og sjømat er også raskt å tilberede, og er super treningsmat!


 

Stekt torsk med tomatsalat – 4 porsjoner

Smakfull og enkel rett, og den tar bare 20 minutter å lage!

Ingredienser
800 gram torskefilet, uten skinn og bein
1 ss olje
1 ss sm
Salt og pepper

Tomatsalat
0,5 stekt løk
16 stk cherrytomat
1 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
2 ts sitronsaft
2 stk hjertesalat
salt og pepper
basilkum frisk

Tilbeh
Potet

Framgangsmåte

  • Skjær torskefileten i serveringsstykker.

  • Stek torsken på middels varme i olje i  ca. 4 minutter på hver side. Ha i smør på slutten av steketiden.

  • Dryss over salt og  pepper.

 

Tomatsalat

  • Skjær løk i tynne strimler, del cherrytomatene i to og finhakk hvitløk.

  • Ha løk, cherrytomater, hvitløk og olivenolje i en kasserolle og kok på middels varme.

  • Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

  • Strimle hjertesalaten og vend sammen med tomaten.


Server torsken med tomatsalaten,  frisk basilikum og poteter.

Share