Sunn dessert på grillen

Sunn dessert på grillen

Grillet eple- og rabarbrakompott

Nå er endelig sommeren her, og mange har allerede kommet godt i gang med grillsesongen. Men grill betyr ikke kun pølser, burger og flintstek, desserten kan også tilberedes her! All frukt kan grilles, og passer å legges på den lune varmen etter at hovedretten er ferdig. 

Frukt kan suppleres med bær, og dette passer godt sammen med is eller kesam. Suppler gjerne med litt nøtter også! Dette smaker veldig godt sammen, det ser veldig innbydende og friskt ut. Og så er det så lett å tilberede! Og sist men ikke minst, det er jo sunt også! 

Hva med å prøve denne desserten ved neste grillmulighet?

Grillet eple- og rabarbrakompott

INGREDIENSER
2 stk eple
2 stilk rabarbra
1 ts malt kanel
1 ts sukker
1 ss valnøttolje
8 stk jordbær
4 ss vaniljeis/kesam
Litt hakkede hasselnøtter/valnøtter/mandler

Skrell eplene, fjern kjernehusene og del den i biter. Skjær rabarbraen i ca. 1 cm tykke skiver. Bland med eplebitene og legg det på et stort ark grillfolie. Dryss over kanel og sukker. Lukk foliepakken og grill den på direkte varme til eplene er møre - ca. 10 minutter. Ha gjerne jordbær i på slutten slik at de også blir litt lune.
Server kompotten med vaniljeis eller kesam, strø litt hakkede nøtter eller mandler på toppen!

 

Foto: www.frukt.no

Share