SPIS MER FISK!
Veldig ofte leser vi generelle kostholdstips der det står at vi skal spiser mer fisk. Alle vet jo det at det er veldig viktig å få i seg mer Omega 3. Men hvor mye er mer? Man blir jo kjempe lei av å spise bare torsk og laks hele tiden. Da spiller variasjon en enda viktigere rolle.
Her finner du helt konkrete tips på hvordan du kan tilpasse mer sjømat til hverdagen din :)
Mandag – Stikk innom kaia og kjøp noen rødspetter. Bak dem i ovnen, ha litt olivenolje eller smør på. Samtidig kan du bake hakkede gulrøtter, rødbeter og poteter i ovnen. Nyt middagen.
Tirsdag – Frokost : sardiner i olje på brødskiven
Onsdag – Fiskesuppe, hjemmelaget selvfølgelig. Rikelig med grønnsaker som gulrot, blomkål, brokkoli, stangselleri, erter, fersk spinat, dill og persille på suppen.
Torsdag – Middag : stor salat ( isberg, rukkola osv), tomat, kapers, oliven, paprika, purreløk med kokt egg og tunfisk. Dressing er kaldpresset olivenolje og ferskpresset sitronsaft, litt Dijon sennep eller majones
Fredag – Grillet eller stekt scampi med couscous. Couscous gjør du slik: stek hvitløk, chili, ingefær, paprika som er små hakket med lav varme. Rist couscous på dette, hell over kokt vann og ta av fra komfyren. Hold under lokk i 5 min, tilsett små hakkede agurker, tomat og press saft fra sitron. Nyt med et glass hvitvin.
Lørdag – Blåskjell med hvitvinsaus. Stek hvitløk, koriander, chili og hvitløk, hell på hvitvin og sett inn blåskjell og brokkolitopper. Rør godt. Nyt med et glass hvitvin og en skive foccacia
Søndag – Bak hele miniørret til hver person på grille. Server med forskjellige grønnsaker, som kan også bakes på grill- løk, paprika, mini tomat, champignon på stilk
I tillegg kan du spise salat med reker, sild med rømme, løk, potet, rødbete, egg. Makrell i tomat , laks og torsk spiser vi forhåpentligvis allerede ( settes sammen med dressing til cesar salat)
God appetitt!