Månedens kostholdstips

Visste du at FN har utnevnt 2016 til BELGVEKSTENES år? FN ønsker at verdens befolkning skal få øynene opp for næringsrike linser, bønner og erter. Produksjon av belgvekster til menneskemat er også miljøvennlig!
Belgvekster er svært gode kilder til protein, fiber, mineraler og enkelte vitaminer. Spesielt innholdet av jern er verdt å merke seg. De har lavt kaloriinnhold, men de metter samtidig godt og er gunstige for tarmfloraen vår. Vekstene er også veldig rimelige, og tilberedningen er rask og enkel. Enkelte blir plaget med luft i magen av vekstene, men dette går som regel over ved en gradvis innføring i kosten.

PRØV EN VARMENDE LINSEGRYTE I HØSTMØRKET!
Denne smaker godt sammen med grove rundstykker, og er også super å ta med i termos på tur!

 

 

2 porsjoner
1 løk, hakket
1-2 fedd hvitløk, finhakket
2 ss olje
2 gulrøtter, i terninger
1 paprika, i biter
2-3 grener stilkselleri, i biter
2 dl røde linser
5 dl vann
1 grønnsaksbuljongterning
2 ss ketsjup/tomatpure
1 ts fersk ingefær (kan sløyfes)
1 krm chilipulver
½ ts garam masala (kan sløyfes)

1. Skyll, rens og del opp grønnsakene. Skyll linsene i et dørslag. Varm oljen i en gryte.
2. Tilsett løk og hvitløk og surr til løken er myk og blank. Tilsett resten av grønnsakene og linsene og la alt surre videre i ett minutt.
3. Hell på vannet og bland inn resten av ingrediensene. La alt småkoke ca 20 minutter til linsene er møre. Smak eventuelt til med mer krydder.
 

Share